Отворена реконструисана зграда кино сале

Отворена реконструисана зграда кино сале


У оквиру пројекта “Стварање услова за развој културе на подручју општине Котор Варош”, вечерас је свечано отворена реконструисана зграда кино сале која ће бити кориштена прије свега за одржавање културно-забавних манифестација.

1
Kino sala.Still001
2
3
4
DSCN2422
DSCN2432

Вриједност ове инвестиције је 470.200 марака. Из буџета општине је издвојено 358.900 марака, док је УНДП БиХ у овом пројекту учествовао са 111.300 марака. Реконструисану кино салу су свечано отворили начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић и Регула Баблер, савјетница за локалну управу, миграције и развој СДЦ БиХ.

Церемонији свечаног отварања је присуствовао и Горан Мутабџија, министар просвјете и културе РС. Том приликом министар Мутабџија је похвалио развој општине Котор Варош у погледу отварања нових радних мјеста али и проширењу институционалних капацитета и промоцији културног и друштвеног живота општине.

Несумњиво да је руководство општине Котор Варош пронашло праву форму за успјех. Желио бих похвалити и напоре УНДП-а и ово показује да је сарадња са њима изузетно успјешна на добробит грађана ове општине“, истакао је Мутабџија.

Реализацијом једног оваквог пројекта створени су услови за унапређење друштвеног живота кроз развој и обогаћивање програмских садржаја из области културе током цијеле године и отворене могућности за успостављање сарадње са другим општинама и градовима. Са галеријским простором ова кино сала је добила савремен изглед, а по ријечима Горана Вукмира, шефа канцеларије УНДП-а у Бањалуци, сарадња са општином Котор Варош је била успјешна и у претходном периоду, а овај објекат је само показатељ једне добре координације општине и УНДП-а.

Пројекат је урађен у предвиђеном року, а нама је јако битно да је носилац пројекта била општина Котор Варош, да је он произашао из стратегије развоја општине као један од приоритета у друштвеном и културном животу, тако да то представља идеалан облик сарадње на обострано задовољство“, рекао нам је Вукмир.

Дио средстава намијењен је и за промоцију садржаја и успостављање међуопштинске сарадње у области културе, као и за подизање институционалног капацитета Центра за културу, спорт и информисање. Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је рекао да ће овај модерно опремљени објекат, од данас и званично, бити мјесто промоције културе и културно умјетничког стваралаштва.

Организовање културних манифестација, позоришних представа и приказивање играних филмова ће бити знатно лакше у оваквом објекту, а несумњиво да ће велику корист имати и аматерско стваралаштво, културно умјетничка друштва, удружења и појединци који дјелују у области културе“, додао је Вучановић.

У галеријском простору посјетиоци су могли видјети изложбу фотографија под називом “Биоскоп некад и сад”, а у забавном дијелу програма наступили су чланови фолклорног ансамбла “Котор Варош”, дјевојачког ансамбла “Жубор” и етно групе “Дукат” из Челинца.