Донације за седам домаћинстава

Донације за седам домаћинстава


КОТОР ВАРОШ, 7. АВГУСТА – Организација „Ворлд вижн“ БиХ, канцеларија Бања Лука, обезбиједила је помоћ у виду грађевинског материјала, намјештаја и бијеле технике за 7 которварошких породица, чија су домаћинства претрпјела велике штете током мајских поплава.
Организација „Ворлд вижн“ у Котор Варошу је присутна пет година, током којих је обезбиједила велики број донација за пољопривреднике, школарце и малишане из социјално маргинализованих породица. Осим тога, у неколико наврата су помагали поплављене, дијелећи прехрамбене и хигијенске пакете, као и намјештај и остале потрепштине.

Замјеник шефа канцеларије “Ворлд вижн” у Бањалуци Игор Ханеш је истакао да је ова донација реализована кроз пројекат развојног подручја Врбас у оквиру којег се средства намјенски усмјеравају на породице које су погођене поплавама а имају дјецу основношколског узраста.

У насељу Товладић већина кућа је била поплављена. Ниво воде у домаћинствима је достизао висину и до једног метра. Породице Станић су избациле комплетан намјештај и били су приморани да мијењају столарију. Захваљујући донацији организације Ворлд вижн добили су неопходне кућанске апарате.

Слађана Станић је добила дјечију собу и замрзивач, а, како нам је рекла, на овај начин су створени услови да њена дјеца могу несметано да се играју и припремају за нову школску годину.

У породици Ђурић су задовољни што су добили нови фрижидер, а Александар Станић и његова породица су захваљујући донацији организације Ворлд вижн ријешили проблем гријања уочи предстојеће зиме, јер им је уручен нов шпорет.

Замјеник начелника општине Котор Варош Марко Зељковић је изразио задовољство успјешном сарадњом са овом организацијом и изразио увјерење да ће она потрајати и у наредном периоду.