Донација за 15 домаћинстава


КОТОР ВАРОШ, 4. АВГУСТА – У Котор Варошу је данас подијељено 15 кућних апарата породицама које су највише страдале током мајских поплава. Ова помоћ донација је Которварошана на привременом раду у Базелу у Швајцарској.

Акцију прикупљања новчаних средстава покренуо је Горан Максимовић, а бројни Которварошани који живе и раде у Базелу су се масовно одазвали и сакупили 7.000 марака које су уручили општинској организацији Црвеног крста. Максимовић истиче да су новчани прилози много конкретнији вид помоћи за поплављена домаћинства.
Црвени крст је направио спецификацију неопходних кућанских апарата и намјештаја као и списак најугроженијих домаћинстава. Искрено се надамо да ће набавка апарата и бијеле технике помоћи овим људима да преброде тешку ситуацију у којој се налазе“, истакао је Максимовић

Александру Станићу из насеља Товладић поплаве су уништиле комплетан намјештај и столарију. Захваљујући донацији Которварошана из Базела ријешиће проблем улазних врата и прозора.
Ја бих се захвалио господину Максимовићу, Црвеном крсту, људима из Швајцарске који су нама помогли да се купе одређене ствари, а мени ће конкретно набвка столарије помоћи да лакше дочекам зиму“, нагласио је Станић.

Ријада Хаџирић из Горњих Врбањаца покушава да санира штете након поплава. Захваљујући овој донацији добила је нови фрижидер на кориштење.
Моја дјеца су остала без своје собе, без основних услова за живот, а фрижидер који сам добила ће ми много значити, јер нисмо имали имали гдје да оставимо храну и млијечне производе“, рекла нам је Хаџирићева.

У Црвеном крсту Котор Варош се надају да ће уз помоћ хуманих људи набавити кућанске апарате за још пет домаћинстава који су им неопходни за нормалан живот.
Ово је само један мали допринос ублажавања посљедица од мајских поплава, а ми ћемо и даље анимирати друге донаторе да се поведу примјером Горана Максимовића, како би ријешили проблем преосталих домаћинстава која су такође угрожена“, напоменуо је Борислав Брборовић, секретар општинске организације Црвеног крста.

Которварошани из Швајцарске су показали солидарност на дјелу, а како кажу, своје суграђане никада нису и неће заборавити.