Хуманитарна представа за Алмедину Омеровић


У оквиру которварошког културног љета одржана је хуманитарна позоришна представа “Професионалац” у извођењу глумаца аматерског драмског позоришта “Бранислав Нушић” из Теслића, а сав приход од улазница намијењен је за лијечење Алмедине Омеровић, којој је неопходна трансплатација бубрега.
Четири мјесеца, четири глумца Аматерског позоришта „Бранислав Нушић” из Теслића вриједно су радили на новој представи „Професионалац” по тексту Душана Ковачевића. Премијеру су имали прошле године, а од тада често наступају у градовима широм РС и БиХ. Кажу да им је ово најзахтјевнија представа до сад, првенствено због тога што су морали научити доста текста. У Котор Варошу су показали хуманост на дјелу, јер су се придружили акцији помоћи Алмедини Омеровић, која чека на трансплатацију бубрега.
Режисер и глумац АДП „Бранислав Нушић“ из Теслића Живко Петровић је истакао да ће се и убудуће радо одазивати на овакве акције и да их сазнање да на тај нечин неком помажу чини задовољним. “Само широк круг људи може урадити много, неопходно је да покажемо солидарност на дјелу, јер Алмедина и њени родитељи заслужују да им се помогне“, рекао је Петровић
Которварошки Центар за културу, спорт и информисање је покренуо акцију прикупљања новчаних средстава за лијечење Алмедине Омеровић. По ријечима Весне Нарић, в.д. директора которварошког Центра, након позоришне представе услиједиће нове манифестације.
Након ове хуманитарне вечери настављамо даље са прикупљањем помоћи за Алмедину Омеровић, а у контакту смо са неким нашим младим умјетницима аматерима, који ће нам помоћи да организујемо забавне вечери на отвореном и тако прикупимо новац за Алмедину“, рекла је Нарићева.
Омеровићева од шесте године болује од дијабетеса који јој је временом тешко оштетио бубреге, тако да је свакодневно принуђена на перитонеалну дијализу која није дугорочно рјешење, а за трансплатацију је неопходно да се скупи још новца.

Што се тиче новчаних средстава до сада је скупљено негдје око 42.000 евра, тако да се ја надам да ће кроз неке акције које су још покренуте да се сакупи преостали новац, који ми је неопходан за операцију“, рекла нам је Алмедина.
Двадесетчетворогодишњој Алмедини Омеровић из Котор-Вароша потребна је помоћ хуманих људи да би прикупила 68.000 еура за трансплантацију бубрега и панкреаса на клиници у Падови.