Награђено 19 вуковаца и ученика генерације

Награђено 19 вуковаца и ученика генерације


Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић организовао је свечани пријем за ученике генерације и носиоце Вукове диполме, који су та признања стекли за школску 2013/2014. годину.
Ове године награђено је укупно 19 најбољих ученика которварошке општине. Од тога су четири ученика генерација свих школа са територије општине и 15 вуковаца. Њима су уручени једнократни новчани износи од 100, односно 50 марака, а од наредне године сви они ће добити редовну стипендију.
Начелник општине Далибор Вучановић је честитао ученицима на оствареним резултатима у досадашњем образовању и пожелео им подједнако успешан наставак школовања.
Нама и јесте циљ да стимулишемо најбоље и њихов рад, односно да им пружимо морал за њихов будући ангажман“, истакао је Вучановић
Већина Вуковаца је уписала Гимназију и Медицинску школу, а новчана помоћ и будућа стипендија ће им, како кажу, много значити у наставку школовања.
Марко Чупић, ученик генерације ОШ “Петар Петровић Његош” из Масловара је уписао Електротехничку школу у Бањалуци. Како нам је рекао ова награда и будућа стипендија ће прије свега значити много њему и његовим родитељима, јер ће му омогућити лакше школовање.
Наташа Маџарић, ученик генерације ОШ “Петар Кочић” из Шипрага је истакла да је ово награда за њен дугогодишњи рад.
Општина Котор Варош додељује стипендије свим ђацима генерације и на тај начин помаже младим људима да заврше своје образовање, запосле се и допринесу општем просперитету заједнице.