Завршен камп “Товладић 2014”


10. Међуопштински камп Црвеног крста, који је ове године окупио 67 кампера из Котор Вароша, Прњавора и Кнежева, свечано је затворен уз подјелу диплома најуспјешнијим учесницима и инструкторима, који су се протеклих десет дана стицали знања путем курсева и радионица.

Овогодишњи камп имао је за циљ да кроз организовање школе подмлатка и омладине Црвеног крста обухвати већи број дјеце – полазника са подручја Прњавора, Котор Вароша и Кнежева. Знања стечена у овом кампу помоћи ће младима да још боље раде у својим срединама, нарочито у школској организацији Црвеног крста, дајући свој допринос на укупном јачању заједнице.
Немања Сердар, предавач дисеминације на овом кампу, нам је рекао да ће полазници памтити овај камп по радионицама и курсевима, јер су стекли су нова знања о Женевским конвенцијама, Анри Динану и самом покрету Црвеног крста, али и по дружењу и пријатељству са другим камперима.
По ријечима Алексеја Товиловића, учесника кампа, организација је била на високом новоу, а знања стечена из прве помоћи, реалистичког приказа повреда и обољења, анимације, дисеминације и репродуктивног здравља, много ће значити свим полазницима у њиховим даљим активностима.
Поред курсева пружања прве помоћи за младе црвенокрсташе су биле организоване и креативне радионице и бројна предавања. Управник кампа Здравко Козаревић је истакао да вријеме није послужило организаторе, али да су курсне цјелине ипак приведене крају.
Реализовали смо план и програм који смо зацртали, а посљедњег дана смо успјешно презентовали показну вјежбу, коју су полазници имали за циљ да науче, а уједно да покажу знања стечена од својих инструктора“, рекао нам је Козаревић.
Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног кста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади црвенокрсташи моћи стицати нова знања и вјештине, учити се хуманости и солидарности. Кроз овај камп је у протеклих десет година прошло преко хиљаду учесника, а жеља свих је да он поново добије међународни карактер.