Отворен међуопштински камп Црвеног крста


У насељу Товладић код Котор Вароша синоћ је отворен 10. међуопштински камп младих Црвеног крста „Товладић 2014“, који је окупио 67 кампера из Прњавора, Кнежева и Котор Вароша.
У присуству кампера и бројних гостију ову манифестацију је свечано отворио Марко Зељковић, замјеник начелника општине Котор Варош. Он је истакао да ће знања стечена у овом кампу помоћи младима да још боље раде у својим срединама, нарочито у школској организацији Црвеног крста, дајући свој допринос на укупном јачању заједнице.
Овогодишњи камп има за циљ да кроз организовање школе подмлатка и омладине Црвеног крста обухвати већи број дјеце – полазника са подручја Прњавора, Котор Вароша и Кнежева.
У наредних десет дана трајања кампа млади црвенокрсташи ће стицати знања путем низа курсева и то: пружања прве помоћи, реалистички приказ повреда и обољења, упознавање са вриједностима покрета Црвеног крста и Црвеног полумјесеца и анимација.
Радионице и курсеве ће водити искусни просвјетни радници и инструктори из реда омладине Црвеног крста, који су своја знања стекли на бројним камповима у земљама октружења.
Управник кампа је Здравко Козаревић, предсједник општинске организације Црвеног крста Прњавор. Он је рекао да ће поред наведених курсева бити организоване и креативне радионице и поподневна предавања, која ће бити изузетно корисна за све учеснике.
Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног кста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади црвенокрсташи моћи стицати нова знања и вјештине, учити се хуманости и солидарности.
Од првог кампа организованог у августу 2004. године, када су у Товладићу боравили млади из Италије, Француске, Шпаније, Норвешке, Македоније и БиХ, па све до овогодиошњег издања кампа, кроз овај простор је прошло преко хиљаду учесника.