Дан спорта и шаховски турнир


Дан спорта, назив је манифестације која је одржана у спортској дворани у Котор Варошу, гдје су се љубитељима спорта и грађанима ове општине представили сви спортски клубови.
Десет спортских колектива са подручја општине Котор Варош су одржали получасовне тренинге, који су имали за циљ да представе њихове најуспјешније такмичаре, али и млађе узрасне категорије пред којима је свијетла будућност.
Одбојкашки клуб Котор Варош броји 60 дјевојчица у четири узрасне категорије. Ми смо данас демонстрирали један наш тренинг, а акценат смо ставили на вјежбе загријавања, сервис и пријем, као и начин игре кроз више варијанти, односно формације 6-0, 4-2 и 5-1“, истакао је Драган Зељковић, тренер ОК “Котор Варош”.

У току получасовног тренинга одрадили смо основне елементе кроз форхенд и бекенд пребацивања. Исто тако, дјечаци који већ дуже у клубу показали су неке специфичније елементе и мислим да је публика имала шта да види“, нагласио је Драган Жарић, тренер СТК “Котор Варош”.
Љубитељи кошарке су имали прилику да виде наше предтакмичаре који су радили основне варијанте кретања, основне елементе кошарке, као што су предње, средње и задње промјене, затим кретање из зкрштеног корака и наравно завршавање акција са лијевим и десним двокораком“, рекао је Алмин Ибричић, тренер КК “Младост” Котор Варош.

dan sporta1
dan sporta6
dan sporta2
dan sporta3
dan sporta4
dan sporta5
dan sporta
Традиционални шаховски турнир окупио је 28 такмичара из Кнежева, Челинца, Бања Луке и Котор Вароша. Одиграно је девет кола по швајцарском систему, а побједник је одлучен у последњој партији у којој је Горану Ђурићу из Кнежева био довољан и реми за прво мјесто са седам освојених бодова.
Имао сам доста среће, спретности и знања, други мало више несреће, у игри са мном и на тај начин сам освојио прво мјесто. Изузетно ми је драго, али ми је најбитније дружење свих такмичара из ове четири општине“, истакао је Горан Ђурић, побједник турнира.
Друго мјесто на шаховском турниру освојио је Јеленко Крагић са 6,5 поена, колико је имао и трећепласирани Сергеј Молчанов. Награђени су још и Слободан Тешић као најбољи ветеран, и Дарко Станковић, најбољи омладинац. Покровитељ ових манифестација била је општина Котор Варош.