Реконструкција кино сале улази у завршну фазу


Реконструкција кино – сале се реализује у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја, који представља заједничку иницијативу Швајцарске агенције за развој и сарадњу и УНДП-а у БиХ. Вриједност ове инвестиције је 261.073,92 марака. Из буџета општине биће издвојено 149.803,92 марака, док ће УНДП у овом пројекту учествовати са 111.270 марака. До сада је урађена реконструкција постојећег крова, направљене су двије свлачионице, оспособљене канцеларије за културно умјетничка друштва, а у завршној фази биће постављен под и нове столице.

kino sala 3
kino sala
kino sala1
kino sala2
kino sala4
Прва манифестација која ће бити одржана у новоуређеној згради кино сале биће свечана академија поводом Дана општине 24. априла.

Которварошани већ дуже вријеме имају проблем са адекватним простором у којем би несметано могли гледати кино и позоришне представе, као и друге манифестације из области културе, а према ријечима начелника општине Далибора Вучановића реализацијом овог пројекта тај проблем ће бити ријешен.

Дио средстава намијењен је и за промоцију садржаја и успостављање међуопштинске сарадње у области културе, као и за подизање институционалног капацитета Центра за културу, спорт и информисање.